Βοδινό Νταϊάνα

Ingredients: 
  • 1 κιλό βοδινό σπάλα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι (150 γρ), ψιλοκομμένο
  • 425 γρ ντομάτες του κουτιού
  • ½ φλιτζάνι (125 ml) ζωμός βοδινού
  • 2 κουταλιές σάλτσα Worcestershire
  • ½ φλιτζάνι (125 ml) φρέσκα κρέμα
  • 2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 1 κουταλιά κονιάκ
Add to shopping list
Preparation: 

Χρόνος προετοιμασίας  20 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες.

1. Κόβετε το βοδινό σε κομμάτια 3 εκ. Ζεσταίνετε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρεύετε το βοδινό διαδοχικά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

2. Προσθέτετε σκόρδο και κρεμμύδι, και  μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρις να μαλακώσει το κρεμμύδι.

3. Προσθέτετε αστράγγιστες τις λιωμένες ντομάτες, τον ζωμό και την σάλτσα, σιγοβράζετε για 1 ½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει και ψηθεί καλά το  βοδινό.

4. Προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά, τα σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να δένουν μεταξύ τους.

5. Σερβίρετε με ζυμαρικά και πασπαλίζετε με κομμένο μαϊντανό, αν επιθυμείτε.

Μερίδες 4. Ανά μερίδα 30,5 γρ λίπος, 2255 kj.