Πόσες φορές μας έχει κρατήσει χορτάτους συντροφιά ενός τοστ στο γραφείο ή στο δρόμο. Πόσα ταπεράκια έχει γεμίσει και πόσες τοστιέρες έχουν λαδωθεί ανεπανόρθωτα από το υπέροχο τυρί του που λιώνει στις πλάκες της τοστιέρας;

Το τοστ είναι το πιο αγαπημένο σνακ, υπέροχο μέσα στην απλότητά του. Αρκεί να ξέρουμε πώς να το ετοιμάσουμε και να το απολαύσουμε σωστά.

 

Το ψωμί

Το άλφα και το ωμέγα. Έχει ιδιαίτερη σημασία τι ψωμί θα διαλέξουμε. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αφράτο, ούτε πολύ στεγνό. Ιδανικά, όσο πιο αγροτικό και σπιτικό, τόσο το καλυτερο. Το έτοιμο ψωμί του τοστ έχει επίσης τις αρετές του, αρκεί να μην είναι πολύ λεπτό.

Το τυρί

Το δεύτερο σημαντικότερο όπως καταλάβατε είναι το τυρί.

Θα πρέπει να λιώνει όταν ζεσταίνεται και η γεύση του να μην είναι ιδιαίτερα έντονη ώστε να υπερκαλύπτει τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικές επιλογές κασέρι, το γκούντα και το έμμενταλ, μοτσαρέλλα, χαλούμι αλλά και μια γραβιέρα.

Σε κάθε περίπτωση το πάχος θα πρέπει να είναι τόσο ώστε να επιτρέπει ομοιόμορφο λιώσιμο, αλλά και να «ξεφεύγει» εκτός ψωμιού για να φτιάξει αυτήν την λαχταριστή κρούστα πάνω στην τοστιέρα. Υπολογίστε περί τα 100γρ. τυρί. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να αλείψετε ή να το συνοδέψετε με lurpak, ντομάτα ή ακόμα και cheddar!

 

Το αλλαντικό

Συνήθως είναι ζαμπόν ή η μορταδέλα, και θα πρέπει να είναι ποιοτική επιλογή. Ανάλογα το γούστο μας, επιλέγουμε βραστό, ψητό ή καπνιστό. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα στη θέση του. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, να είναι κομμένο σε φέτες με μέτριο πάχος και όχι λεπτό σαν χαρτί ούτε πολύ χοντρό.

 

Αυτά είναι τα τρία μυστικά που κρύβονται πίσω από τη μαγική γεύση του τοστ και τώρα τα γνωρίζετε! Οπότε, γνωρίζετε πλέον πως να μαγέψετε τους πάντες με τα τοστάκια σας!

 

Πηγή:

http://www.in2life.gr/home/cooking/article/555129/giati-ta-tost-apexo-einai-pio-nostima.html