Αφού στήσαμε το σκηνικό στον κήπο σε προηγούμενη ανάρτηση, ας ασχοληθούμε λίγο με το τι θα πιούμε. Τα cocktails, δεν έχουν εποχή, όμως το καλοκαίρι γενικά προτιμώνται έναντι των straight και των on the rocks επιλογών. Παρακάτω θα δείτε μερικά κλασικά cocktails κι ενδιαφέροντα tips και πληροφορίες που θα αναβαθμίσουν την απόλαυσή σας.

  1. Ρούμι

_0006_shutterstock_370744526Το ρούμι είναι ίσως το πιο cocktail friendly αλκοολούχο, που χρησιμοποιεί η ανθρωπότητα και το καλοκαίρι έχει την τιμητική του με όλα τα daiquiri και τα mojito που καταναλώνονται. Εδώ σας δίνουμε τη συνταγή για το Carribean Rum Punch. Είναι ένα πατροπαράδοτο κοκτέιλ των Δυτικών Ινδιών που δεν έχει γνωρίσει τη διάδοση των προαναφερθέντων αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Για 10 ποτήρια θα χρειαστείτε:

1 κούπα χυμό lime

1 κούπα σιρόπι ζάχαρης

2 κούπες σκούρο ρούμι

2 κούπες χυμό πορτοκάλι

2 πρέζες μπίτερ

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Γεμίζετε τα ποτήρια σας με παγάκια. Σε μια μεγάλη κούπα γεμάτη πάγο βάζετε να παγώσει μια μεγάλη κανάτα. Μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη κανάτα ανακατεύετε όλα τα συστατικά του κοκτέιλ εκτός από το μοσχοκάρυδο. Τα σερβίρετε στα παγωμένα ποτήρια. Γαρνίρετε με το μοσχοκάρυδο και φέτες lime.

Εxtra tip:

Αν δεν έχετε σκούρο ρούμι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ή το κεχριμπαρένιο. Γενικά, τo ρούμι συνδυάζεται ιδανικά με ό,τι περιέχει ινδοκάρυδο και αμύγδαλα. Το μαύρο ρούμι δέχεται και καπνιστό σολομό. Κάθε είδους ρούμι απογειώνεται με καλής ποιότητας σοκολάτα.

  1. Τζιν

1

Το τζιν είναι η βάση του πιο δημοφιλούς αλλά πιο δύσκολου cocktail στον κόσμο. Του dry martini. Το dry martini έχει λίγα υλικά αλλά απαιτεί ακρίβεια στην εκτέλεση. Γι’ αυτό πάντα φτιάχνουμε τα dry martini ένα – ένα. Παρακάτω η σωστή εκτέλεση.

Θα χρειαστείτε:

30 ml ξηρό βερμούτ

120 ml τζιν

1 ποτήρι cocktail παγωμένο.

Ελιά ή φλούδα λεμονιού

Γεμίστε μεταλλικό shaker με πάγο. Βάλτε μέσα στο shaker το βερμούτ. Ανακατέψτε με αναδευτήρα μια – δυο φορές. Προσθέστε το τζιν και ανακατέψτε για περίπου 10’’. Βάζετε το καπάκι πάνω στο shaker. Στραγγίζετε το περιεχόμενο του shaker στο ποτήρι σας. Προσθέστε την ελιά.

Στην υγειά σας.

Extra tip: Eίναι σημαντικό να ανακατέψετε το ποτό και να πετάξετε τον πάγο μόλις τελειώσετε το ανακάτεμα. Στόχος είναι να παγώσει το αλκόολ και να μην νερωθεί από τον πάγο.

 

  1. Βότκα

2Τα μοντέλα την πίνουν σκέτη. Η μόδα του brunch, όμως έφερε ξανά στην επικαιρότητα το Bloody Mary. Eδώ η συνταγή για το κλασικό και αγαπημένο κοκτέιλ.

Θα χρειαστείτε:

60 ml. βότκα

120 ml. χυμό τομάτας

½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 σταγόνα Worcestershire sauce

3 σταγόνες ταμπάσκο

1 κουταλιά της σούπας χρένο

Βάλτε 3 παγάκια σε ποτήρια. Πιέστε το χρένο στα χέρια σας, για να στραγγίξετε τα υγρά. Βάλτε όλα τα υλικά σ’ ένα παγωμένο shaker γεμάτο πάγο και κουνήστε το shaker δυνατά. Στραγγίζετε το περιεχόμενο μέσα στα ποτήρια. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Στολίστε με λίγο celery.

Εxtra tip: Σε κάποιους αρέσει να προσθέτουν και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά στο Bloody Mary.