Η εποχή που ο πληθυσμός της χώρας πενταπλασιάζεται, αφού εκατομμύρια τουρίστες επιλέγουν την Κύπρο για τις διακοπές τους, και μαζί τους τα ζευγάρια μάτια στα οποία έχουμε πιθανότητες να εκτεθούμε. Η προσωπική περιποίηση είναι τελετουργία πολύτιμη για όλο το χρόνο, ωστόσο το καλοκαίρι η ακτινοβολία και οι καιρικές συνθήκες την καθιστούν ακόμη πιο απαραίτητη για άντρες και γυναίκες. Παρακάτω οι μεγαλύτερες απειλές στο δέρμα και τα μαλλιά και πώς να τις αντιμετωπίσετε.

  1. Ήλιος

Ο ήλιος είναι επικίνδυνος για το δέρμα και δεν χαρίζεται ούτε στα μαλλιά σας. Προκαλεί φθορά στο χρώμα και παράλληλα φορτώνει το τριχωτό της κεφαλής με κατάλοιπα και νεκρά κύτταρα.

Αντιμετωπίστε το: Τα μαλλιά σας θα δυναμώσουν με ένα καλό τριμάρισμα στις άκρες και μια θεραπεία ενδυνάμωσης. Μετά τη θεραπεία επιλέξτε σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό και περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής και αντηλιακά, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας και το φωτότυπο του δέρματός σας.

 

  1. Νερό

Το νερό είναι ευεργετικό κατά κανόνα. Τα (απαραίτητα) συχνά ντουζ των καλοκαιρινών μηνών αφυδατώνουν τα μαλλιά και το δέρμα σας.

Αντιμετωπίστε το: Επιλέξτε conditioner μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση και ένα καλό προϊόν για θρέψη, αν τα μαλλιά σας έχουν υποστεί πολλές τεχνικές επεξεργασίας. Αντίστοιχα ενυδατικά προϊόντα για το δέρμα του σώματος θα σας ανακουφίσουν από την αίσθηση τραβήγματος μετά το μπάνιο.

  1. Η ατμόσφαιρα

Αυξάνονται οι ρύποι; Το αλάτι της θάλασσας επιταχύνει τη φθορά; Η υγρασία στο παραθαλάσσιο θέρετρο κουράζει τη γενική όψη;

Αντιμετωπίστε το: Καταρχάς μπορείτε να εμπιστευτείτε την τεχνολογία και να επιλέξετε εργαλεία για το στέγνωμα και το ίσιωμα των μαλλιών με ενισχυμένα χαρακτηριστικά. Επιλέξτε προϊόντα με αντιβακτηριακούς παράγοντες για την καθαριότητα και απολαύστε μια διαφορετική αίσθηση στην καθημερινότητά σας.