Το καλοκαίρι μας χτυπάει την πόρτα και μας δίνει πολλές όμορφες αφορμές για σύντομες εξορμήσεις στις παραλίες, πριν την έναρξη των επίσημων διακοπών μας. Οι παραλίες της Κύπρου είναι όλες υπέροχες και πολυβραβευμένες. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες, ωστόσο αν προτιμήσετε κάποιες πιο απομονωμένες ή ερημικές φροντίστε να εξοπλιστείτε, για να απολαύσετε όλες τις χαρές που προσφέρουν.

  1. Ομπρέλα οπωσδήποτε

Είναι το πρώτο, αν και όχι το μόνο απαραίτητο, αξεσουάρ για μια σωστή αντηλιακή προστασία. Θα σας είναι πολύτιμη και αναπόφευκτη, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Επιλέξτε σύμφωνα με τα προσωπικά σας γούστα το στιλ της. Φροντίστε όμως να είναι επαρκής η διάμετρός της και κυρίως να είναι πτυσσόμενη, για να μεταφέρεται εύκολα.

  1. Καρέκλες παραλίας

Αυτό το κομμάτι εξοπλισμού θα σας δώσει την αίσθηση ότι έχετε διαμορφώσει το δικό σας προσωπικό beach bar. Κάθεστε αναπαυτικά, κάνετε people watching, κρατάτε το ποτό σας και διαβάζετε με άνεση ή ξεκουράζεστε μετά τα θαλάσσια σπορ. Το χρωματικό co-ordination με την ομπρέλα είναι προαιρετικό αλλά πολύ ευχάριστο.

  1. Παγωνιέρες

Άλλο ένα κομμάτι εξοπλισμού που συντελεί στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας beach bar. Κρατάει κρύα τα φρούτα, που είναι το ιδανικό σνακ για την παραλία, τους χυμούς και το νερό και δεν αφήνει να αλλοιωθούν τα σάντουϊτς, που ενδεχομένως θέλετε να πάρετε μαζί σας. Κυκλοφορούν σε δύο τύπους: σκληρές και απλές και σε διάφορα μεγέθη. Επιλέγετε ανάλογα με το μέγεθος της παρέας και τις ώρες που σκοπεύετε να περάσετε στην άκρη της θάλασσας.

  1. Πετσέτες

Αυτές είναι μάλλον αυτονόητο κομμάτι του εξοπλισμού. Εδώ τις περιλαμβάνουμε για να σας δώσουμε ένα μικρό tip για τη διαχείρισή τους. Αν είναι πολύ βρεγμένες όταν φεύγετε από την παραλία, μην τις βάλετε στις τσάντες. Η υγρασία και η ζέστη θα επιταχύνουν την ανάπτυξη μυκήτων που δεν ξέρετε πού θα τους βρείτε μετά. Καλύτερα να τις έχετε διπλωμένες σε μέρος που δέχεται αρκετό ήλιο μέχρι να φτάσετε σπίτι σας και να τις βάλετε στο πλυντήριο.