Πριν από κάποια χρόνια η γαστρονομική τάση ήθελε το παγωτό σερβιρισμένο με σαντιγί, σιρόπι, φρούτα γλασέ. Η όψη τους έμοιαζε με αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη «υπερπαραγωγή». Στις μέρες μας ακόμη και υπερπαραγωγές όμως χαρακτηρίζονται από λιτότητα. Απολαμβάνουμε την εποχή του παγωτού, λοιπόν και το αγαπημένο επιδόρπιο μικρών και μεγάλων με «λίγα και καλά».

  1. Φρέσκα μυρωδικά και βότανα

Μην εκπλαγείτε αν δείτε food bloggers, chefs και την κολλητή σας να τοποθετεί λαχταριστές μερίδες παγωτού σε μπολάκια και να τα στολίζει με άνθη λεβάντας, καταπράσινα φύλλα δυόσμου ή ολόκληρους λοβούς βανίλιας. Όσο πιο ακατέργαστο και θαλερό, τόσο καλύτερο.

  1. Χαρούμενες γαρνιτούρες

Διαχρονικά αγαπημένη επιλογή των παιδιών η τρούφα, τα smarties, οι σταγόνες σοκολάτας συνδυάζονται τέλεια με τα παγωτά φράουλα, φιστίκι και όσα γενικά έχουν όμορφο, έντονο χρώμα και ενισχύουν την ελκυστική τους εικόνα. Τα φρούτα αναδεικνύουν ιδανικά τις assorted γεύσεις επίσης, δηλαδή φρέσκες φράουλες στο ίδιο παγωτό, κονφί λεμονιού στο λεμόνι.

  1. Αυτοσχέδιο σάντουϊτς

Παίρνετε δύο από τα αγαπημένα σας cookies αμερικανικού τύπου –όσο πιο αφράτα και μαλακά τόσο καλύτερα. Απλώνετε την αγαπημένη σας γεύση παγωτού πάνω στο πρώτο και μετά σκεπάζετε με το δεύτερο. Το αυτοσχέδιο σάντουϊτς είναι έτοιμο να το απολαύσετε. Εννοείται ότι συνδυάζετε τις γεύσεις όπως σας αρέσει. Δική μας πρόταση εξισορροπείτε τις γεύσεις. Σε πολύπλοκα μπισκότα (με σοκολάτα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς etc.) προτιμάτε απλή βανίλια, σε απλές γεύσεις μπισκότου προτιμήστε ένα φρουτένιο σορμπέ.

  1. Χωνάκια μέσα σε καλαθάκια

Είναι μια όμορφη κι έξυπνη ιδέα, ειδικά όταν έχετε να παρουσιάσετε το παγωτό σε παιδιά. Χρησιμοποιήστε καλαθάκια σερβιρίσματος ή ακόμη και μικρά γλαστράκια για να εμφανίσετε τα παγωτά στα παιδιά. Θα το χαρούν πολύ.