Ξέρουμε ότι είστε οι άρχοντες της σχάρας κι ότι κανένας ψήστης στον κόσμο δε σας φτάνει σε δεξιοτεχνία. Το σημερινό post μας, όμως έχει στόχο να δώσει έμφαση σε πολύτιμες λεπτομέρειες που θα κάνουν να απολαμβάνετε ακόμη περισσότερο το ψήσιμο -κι εσείς και όσοι τρώνε από τα χεράκια σας.

  1. Μια εναλλακτική από την Άπω Ανατολή

Το teppanyaki είναι μια μεταλλική επιφάνεια, η οποία θερμαίνεται και ψήνει άψογα κρέας, θαλασσινά και και ακόμη μαγειρεύει ρύζι, ψιλοκομμένα λαχανικά και αυγά. Το teppanyaki δεν είναι ακριβώς παραδοσιακό. Εφευρέθηκε μόλις το 1945. Ωστόσο είναι ένας υπέροχος τρόπος να μαγειρέψετε -γιατί όλα γίνονται ανάλαφρα, πεντανόστιμα και γρήγορα, ειδικά αν η εστία σας είναι επαγωγική. Γιατί σας το προτείνουμε εδώ; Για να έχετε μια λύση που πλησιάζει πολύ στο barbecue τους χειμερινούς μήνες -χωρίς να ψήνετε λουκάνικα στο τζάκι.

2. Χρησιμοποιήστε θερμός φαγητού

Είστε ένας, οι καλεσμένοι σας δέκα. Αν αποφασίσετε να τα ψήσετε όλα πριν τα βάλετε σε πιατέλες για σερβίρισμα, ο μόνος που θα απολαύσει ζεστό το μπριζολάκι θα είστε ο ίδιος. Οπότε ή θα πρέπει τα μέλη της παρέας σας να τρώνε ένας – ένα για να προλαβαίνουν ζεστές τις λιχουδιές που βγαίνουν από τα θαυματουργά σας χέρια ή θα το αποφασίσετε να προμηθευτείτε ένα θερμός φαγητού. Βγαίνει σε διάφορα μεγέθη και έτσι μπορεί να σας καλύψει όσο μεγάλο και να είναι το κάλεσμά σας και θα απολαμβάνετε το φαγητό στην ίδια θερμοκρασία.

  1. Σπάτουλα και τσιμπίδα με μακριές λαβές

Θα εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε πόσοι ψήστες που είναι κατά τα άλλα έμπειροι και τεχνίτες βολοδέρνουν πάνω από τις σχάρες τους, γιατί δεν διαθέτουν τα εργαλεία με τις μακριές λαβές. Τα χέρια τους πηγαίνουν επικίνδυνα κοντά στην εστία θερμότητας και οι χειρισμοί είναι επικίνδυνοι. Αν δεν θέλετε να γίνει extreme sport το ψήσιμο, εξοπλιστείτε σωστά.

  1. Καθαρίστε καλά τη σχάρα

Μικρή αμέλεια ή μεγάλη νωθρότητα; Όποιος κι αν είναι ο λόγος η σχάρα πρέπει να καθαρίζεται και μάλιστα σχολαστικά. Ιδανικά μόλις έχετε τελειώσει με το ψήσιμο θα την περνάτε ένα χεράκι με την ειδική βούρτσα (όταν είναι ζεστή η σχάρα γίνεται καλύτερα αυτή η δουλειά) και μετά με σαπούνι και νερό ή ειδικό αφρό. Τόσο κόπο κάνετε. Γιατί να χαλάνε τα υπολείμματα στη σχάρα τη γεύση των κρεατικών σας;

Καλή όρεξη!