Οι πόρτες της ντουλάπας δεν κλείνουν; Υπάρχουν ρούχα που ξέρετε ότι δεν έχετε φορέσει εδώ και τρία χρόνια αλλά δεν πάει η καρδιά σας να τα δώσετε; Τα συρτάρια αρχίζουν να βαραίνουν επικίνδυνα; Χρειάζεστε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Κάνετε την καρδιά σας πέτρα

Είναι το φόρεμα από το χορό αποφοίτησης που σας κοιτάζει με νοσταλγία; Είναι τα πρώτα ρουχαλάκια του μωρού σας, που σας φέρνουν στο νου ευτυχισμένες αναμνήσεις; Όσο σημαντικά κι αν φαίνονται πρέπει να φύγουν για να έρθουν τα επόμενα. Το πρώτο βήμα για τη σωστή οργάνωση είναι η καλή εκκαθάριση και το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνετε.

  1. Κάθετα και όχι οριζόντια

Το πιο συχνό λάθος είναι να διπλώνετε T-shirt και μπλούζες και να τα τοποθετείτε σε στοίβες στις ντουλάπες. Τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο παύετε να τα αναγνωρίζετε. Διπλώστε τα και τοποθετήστε τα σε συρτάρι όπως βλέπετε στη φωτογραφία εδώ. Αν μάλιστα προτιμήσετε και μια θήκη ταξινόμησης σαν αυτή, θα έχετε «αρχειοθετήσει» τα T-shirt με αλάνθαστο τρόπο.

_0003_shutterstock_403882354

3. Διπλώστε τα εσώρουχα

Μπορεί να φαίνεται υπερβολή αλλά δεν είναι. Οι τμηματοποιημένες θήκες αυτού του τύπου, θα υποδεχτούν τα διπλωμένα σας εσώρουχα με μέγιστη φροντίδα, αυξάνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής τους.

  1. Παλτά και φορέματα εν τάξει

Είναι σίγουρα από τα αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας και ίσως να σας έχουν κοστίσει αρκετά. Αγαπάτε να τα βλέπετε αλλά πιάνουν πολύ χώρο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, ώστε να παρατείνετε τη μακροζωία τους και να περιορίσετε το χώρο που καταλαμβάνουν στη ντουλάπα είναι να τα βάλετε σε ειδικές θήκες, με λίγα φύλλα εμποτισμένα με λεβάντα. Δε θέλετε να ανοιγοκλείνετε για να τα ψάχνετε; Μπορείτε να βάλετε μία ετικέτα με περιγραφή (μπλε σιφόν για γάμους, γκρι καθημερινό παλτό, καλό παλτό κλπ) και να έχετε επαφή με το περιεχόμενο της θήκης.