Θέλετε να κάνετε το μωσαϊκό σας, πιο νόστιμο; Εδώ σας προτείνουμε 4 τρόπους για να το πετύχετε – και κάποια λάθη που γίνονται συχνά, ειδικά αν δεν διαθέτετε πολύ χρόνο.

Χρησιμοποιήσαμε 4 αυγά μεσαίου μεγέθους, 1 κούπα + 1 κ.σ. nutella (300g), 1 κούπα Αλφαμέγα αλεύρι (125g) και 1 σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια (προαιρετικά)

Βήμα 1: Mακρόστενη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 10x20cm.

Αφού προθερμάθηκε ο φούρνος στους 180°C, βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ και αυτό γιατί αν είναι πολύ μεγάλο, η ζύμη θα απλώσει και το κέικ δεν θα φουσκώσει αρκετά και αν είναι πολύ μικρό, υπάρχει κίνδυνος να ξεχειλίσει!

Βήμα 2: Σωστή ποσότητα υλικών και σωστή τοποθέτηση.

Στο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τη nutella και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο και πυκνό μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε τη φαρίνα με μια σπάτουλα και προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά.

Βήμα 3: Άδειασμα του μείγματος σε φόρμα και ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο.

Το μυστικό εδώ είναι στη διάρκεια. Το ψήνουμε για 45−50 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσοχή, γιατί ακόμα και τα 5 λεπτά παραπάνω ψησίματος, μπορούν να επηρεάσουν και τη γεύση.

Βήμα 4: Το σερβίρουμε όπως είναι και περιχύνουμε με λίγη λιωμένη nutella.

Ένα εκρηκτικό μωσαϊκό κέικ, για τους λάτρεις της σοκολάτας!