Έχετε ξερά ή φθαρμένα μαλλιά; Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος και θα σας προτείνουμε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας!

 

  1. Πρώτος και βασικός κανόνας είναι… το λούσιμο

Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, είναι να αρχίσετε να λούζετε τα μαλλιά σας, με έναν εντελώς διαφορετικό ρυθμό από αυτόν που μπορεί να είχατε έως τώρα… Έτσι, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών διακρίνουμε 3 διαφορετικά «εβδομαδιαία  προγράμματα».

Για εσάς που έχετε λιπαρά μαλλιά θα πρέπει να τα λούζεστε 2-3 φορές την εβδομάδα. Για τις κυρίες που έχουν κανονικά μαλλιά το πρόγραμμα προβλέπει  1-2 φορές την εβδομάδα και για τις υπόλοιπες κυρίες και δεσποινίδες που έχουν ξηρά μαλλιά, 1 φορά την εβδομάδα.

 

  1. Δεύτερο βήμα προς την επιτυχία είναι… το χτένισμα

Καλό θα ήταν, να  χτενίζετε τα μαλλιά σας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, για να πέφτουν οι νεκρές τρίχες. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται  η τρίχα και φεύγουν οι τρίχες που πλέον δε χρειάζονται, για να πάρουν τη θέση τους άλλες.

Για το χτένισμα, ειδικά όσες έχετε σγουρά και μέτρια ή μακριά μαλλιά, καλύτερα θα ήταν να  χρησιμοποιείτε πιρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.

 

  1. Όταν φυσάει πολύ, είναι καλύτερο να έχετε μαζεμένα τα μαλλιά σας

Με αυτό τον τρόπο, τα μαλλιά σας δε θα φριζάρουν. Όταν τα πιάνετε να προτιμάτε  πιο φαρδιά λαστιχάκια και όχι μικρά, επειδή τα μικρά λαστιχάκια κόβουν την τρίχα και εκτός αυτού,  την τεντώνουν περισσότερο από ότι τα πιο φαρδιά.

 

  1. Χρησιμοποιείστε μαλακτική κρέμα μετά το σαμπουάν και μάσκα μαλλιών 2 φορές την εβδομάδα

Η μάσκα που μπορείτε να κάνετε είναι είτε μία που θα αγοράσετε από το εμπόριο (όπως το Velvet Silicone Free) ή μία που θα κάνετε μόνη σας στο σπίτι με πολύ απλά υλικά, όπως για παράδειγμα μάσκα μαγιονέζας.

Πολύ σημαντικό είναι τη μαλακτική και τη μάσκα να μην την βάζετε ποτέ στις ρίζες των μαλλιών αλλά πιο κάτω και κυρίως στις μέση και στις άκρες, γιατί αλλιώς τα μαλλιά βαραίνουν και πέφτουν πιο εύκολα.

 

 

  1. Shampoo Garnier FructisGoodbye Damage

Στη νέα σύνθεσή του χωρίς paraben, το Fructis συνδυάζει το εκχύλισμα φραγκοστάφυλου με το keraphyll, για να επανορθώσει την επιφάνεια της τρίχας και να αποκαταστήσει τη φθορά που προκαλούν στα μαλλιά σας εξωτερικοί παράγοντες, όπως το βούρτσισμα, οι συσκευές θερμότητας και οι τεχνικές επεξεργασίες.

 

Εσείς πόσα από αυτά τηρείτε; Και αν δεν τα τηρείτε, μήπως να αρχίσετε από σήμερα, για παράδειγμα, να χτενίζεστε δυο φορές την μέρα;

 

Πηγές:

http://epharmadeals.gr/2016/09/8-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC/

http://boro.gr/8-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC/

https://nikolashairsaloon.weebly.com/902rhothetarhoalpha