Η τέχνη της αμπελουργίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης πολλών πολιτισμών ανά τον κόσμο, έχοντας διαγράψει σε κάποιες περιπτώσεις πορεία χιλιάδων χρόνων. Τα είδη διαφέρουν ανάλογα με το κλίμα, το έδαφος και γενικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσονται τα αμπέλια. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η αγάπη των ανθρώπων γι’ αυτό το τόσο ξεχωριστό αγαθό, με τα αναρίθμητα οφέλη για την υγεία. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα εξελίσσονταν συνεχώς με αποτέλεσμα σήμερα να έχει βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα του κρασιού, όπως και οι τρόποι αποθήκευσης και συντήρησής του. Στο τεύχος αυτό του «αλφαγεύση» επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη γκάμα οίνων από διαφορετικές χώρες, ώστε να ανακαλύψετε τις ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα που προσφέρουν ποικιλίες από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Μαζί με το κρασί σας προτείνουμε και τα συνοδευτικά που ταιριάζουν με κάθε είδος, ώστε να πετύχετε τη μέγιστη απόλαυση.

CLICK HERE FOR ENGLISH ISSUE

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΛΦΑΓΕΥΣΗ

SHARE THIS