Η παράδοσή μας θέλει τις ημέρες από την Καθαρά Δευτέρα έως και το Πάσχα να είναι περίοδος νηστείας. Αιώνες τώρα, οι άνθρωποι τηρούν την αποχή από κάθε μη επιτρεπτή τροφή, ασκώντας το σώμα και το πνεύμα τους. Πέρα από τη θρησκευτική της διάσταση, όμως, η Σαρακοστή έχει εξαιρετικό γαστρονομικό ενδιαφέρον! Στο «αλφαγεύση» μας αρέσει να κρατάμε τις παραδόσεις, γι’ αυτό αφιερώσαμε το 4ο τεύχος της χρονιάς στους διατροφικούς θησαυρούς της Σαρακοστής, με τη δική μας δημιουργική ματιά.