Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες και 30 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

2 ώρες

Μερίδα/ες

6

Βαθμός δυσκολίας

2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3kg Αρνί μπούτι ολόκληρο

20γρ σέλινο

20γρ καρότο

2 κρεμμύδια

6 σκελίδες σκόρδο

4 κλωνάρια δεντρολίβανο

100μλ λάδι

500μλ κόκκινο κρασί

50μλ μπράντι

1λτρ ζωμό κοτόπουλο

1kg πατάτες μικρές

2 ντομάτες

Αλάτι και πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Σε ταψί φούρνου ή γάστρα βάλτε στο πάτο το σέλινο και το καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια.Προσθέστε τις πατάτες κομμένες στην μέση. Νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.Κόψτε τις ντομάτες σε τέταρτα, το κρεμμύδι σε φέτες και τοποθετήστε τα πάνω από τις πατάτες.Τρυπήστε το μπούτι του αρνιού με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι και ανοίξτε μικρές τρύπες. Βυθίστε στις τρύπες το σκόρδο και κομματάκια από το δεντρολίβανο. Το υπόλοιπο δεντρολίβανο βάλτε το στο ταψί.Βάλτε το μπούτι του αρνιού πάνω στα αρωματικά λαχανικά και τις πατάτες. Περιχύστε με κόκκινο κρασί, μπράντι και το ζωμό. Νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 2 ώρες. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή σας Όρεξη!!!

Συνταγή από τον Σεφ Νικόλα Κωνσταντίνου