Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Ψησίματος

3 ώρες

Μερίδα/ες

4

Βαθμός δυσκολίας

2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Υλικά

1 μπούτι αρνίσιο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμμάρια βούτυρο Lurpak ανάλατο
8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

Για την σάλτσα μυρωδικών:
½ σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά κάπαρη
2 μικρά αγγουράκια τουρσί
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές baby ρόκα
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά λευκό ξύδι βαλσαμικό
6 κουταλιές ελαιόλαδο
30 γραμμάρια βούτυρο Lurpak ανάλατο λιωμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Εκτέλεση για το αρνίσιο μπούτι

Για την σάλτσα μυρωδικών σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το σκόρδο, την κάπαρη, αγγουράκια τουρσί μαζί με τα φρέσκα μυρωδικά και την baby ρόκα και ξεκινάτε να ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μετά από λίγο προσθέτετε και την 1 κουταλιά μουστάρδα και συνεχίζετε να ψιλοκόβετε.

Όταν όλα έχουν κοπεί πολύ ψιλά, προσθέτετε σιγά-σιγά το μισό ελαιόλαδο συνεχίζοντας να ψιλοκόβετε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

Όταν είναι έτοιμη την τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το λιωμένο βούτυρο Lurpak, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.

Σε ένα άλλο ξύλο κοπής τοποθετείτε το αρνίσιο μπούτι και το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι καλά από όλες τις πλευρές.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε καλά το αρνίσιο μπούτι από όλες τις πλευρές, να πάρει καλό χρώμα και όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Αλείφετε το αρνίσιο μπούτι με τα 150 γραμμάρια βούτυρο Lurpak, καλά σε όλη την επιφάνεια του και το περιχύνετε με 2 κουταλιές από την σάλτσα μυρωδικών.

Τοποθετείτε τις σκελίδες σκόρδου στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1½-2 ώρες.

Όταν το αρνίσιο μπούτι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα μυρωδικών.