Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 180 Λεπτά


Υλικά Για 2 μερίδες

600γρ Αυστραλιανό βοδινό κότσι

30γρ μουστάρδα

4 μικρές  πατάτες

1 καρότο

1 κομμάτι σέλινο

1 μέτριο κρεμμύδι

10 γρ φασκόμηλο

200μλ Κουμανταρία

40μλ μπράντι

50μλκαλαμποκέλαιο

100γρ γλυκό του κουταλιού μήλο

1λτρ χυμό μήλου

100μλ ζωμό κοτόπουλο

Αλάτι / Πιπέρι


Εκτέλεση – Preparation

  1. Αλείψτε το κότσι με την μουστάρδα και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Στην βάση της γάστρας  τοποθετήστε τις πατάτες κομμένες στην μέση και τα λαχανικά κομμένα σε κύβους.
  3. Βάλτε το κότσι πάνω από τα λαχανικά και τις πατάτες.
  4. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, κλείστε την γάστρα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς για 4 ώρες.
  5. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό μας παίρνουμε τα ζουμιά από την γάστρα και τα σουρώνουμε σε τηγάνι.
  6. Δέστε τα ζουμιά σε σάλτσα με αραβοσιτάλευρο διαλυμένο σε νερό.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director