Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά


Υλικά Για 4 άτομα

1200γρ. μπαρμπούνι φιλέτο

300γρ λουβί μαυρομάτικο βρασμένο

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 ντοματίνια κομμένα στην μέση

50γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

200μλ ελαιόλαδο

10μλ. Χυμό λεμόνι

1κτσ. Μουστάρδα

10γρ μέλι

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με λίγο ελαιόλαδο, το 1/3 του ψιλοκομμένου μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ψήστε τα σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 220c για 6-7 λεπτά.
  3. Σε τηγάνι προσθέστε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι. Έπειτα τα ντοματίνια, το λουβί και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
  4. Διορθώστε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  5. Σε ένα μπολ βάλτε την μουστάρδα το μέλι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το λεμόνι και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέστε λίγο-λίγο το λάδι μέχρι να γίνει παχύρευστη σάλτσα.
  6. Διορθώστε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  7. Σερβίρετε τα μπαρμπούνια με το λουβί και συνοδέψτε τα με το λαδολέμονο με μουστάρδα.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director