Χρόνος Εκτέλεσης

20 λεπτά

Μερίδα/ες

12

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Mπάρες

  • 300γρ βρώμη
  • 100γρ πρωτεΐνη με γεύση βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 30γρ στέβια
  • 80γρ σάλτσα μήλου
  • 100γρ τριμμένα καρότα
  • 50γρ maple syrup
  • 170γρ φιστικοβούτυρο απαλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120γρ γάλα σόγιας
  • Επικάλυψη
    • 250γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
    • 1 πρέζα κανέλα
    • 20γρ στέβια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

* Καλύπτουμε μια φόρμα 20×30εκ. με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.

* Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό για λίγα δευτερόλεπτα στη χαμηλή ταχύτητα τη βρώμη, την πρωτεΐνη, το αλάτι, την κανέλα και τη στέβια.

Προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου και τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

* Τέλος, ρίχνουμε το γάλα σόγιας για γίνει πιο εύπλαστο το μείγμα μας.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε την επιφάνειά του ομοιόμορφα με μια λαδόκολλα από πάνω. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει εντελώς.

* Βάζουμε το φιστικοβούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το maple syrup και το εκχύλισμα βανίλιας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 watts μέχρι να μαλακώσει το φιστικοβούτυρο.

* Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τα στερεά υλικά μας. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Επικάλυψη

* Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε με το φτερό το τυρί κρέμα για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα και τη στέβια. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και αφαιρούμε από το μίξερ.

* Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και κόβουμε το μείγμα σε τετράγωνα κομμάτια 4εκ. Με ένα κουτάλι απλώνουμε την επικάλυψη στην επιφάνειά του και σερβίρουμε.