Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά


Υλικά Για 4 άτομα

4 μπιφτέκια black angus

40γρ. βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι

20γρ. μανιτάρια φρέσκα

10γρ. αποξηραμένα μανιτάρια  φουσκωμένα σε νερό

1κτσ. γαλλική Μουστάρδα

100μλ. λευκό κρασί

200μλ. φρέσκια κρέμα

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ζεστό τηγάνι λιώστε το βούτυρο.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το προσθέστε στο τηγάνι να ροδοκοκκινίσει.
  3. Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και ρίχτε τα στο τηγάνι. Προσθέστε επίσης τα φουσκωμένα μανιτάρια, εφόσον τα έχετε πρώτα στραγγίσει. Προσθέτουμε την μουστάρδα.
  4. Ρίχτε τα κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι. Έπειτα προσθέστε το κρασί.
  5. Όταν έχει σχεδόν ελαττωθεί στο 1/3 το κρασί, προσθέστε την φρέσκα κρέμα και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  6. Ψήστε τα μπιφτέκια στην σχάρα και συνοδέψτε τα με την σπιτική σάλτσα μανιταριών.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director