Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 2 ώρες


Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό Χοιρινό μπέικον Χωρίς Κόκκαλο

50μλ Ελαιόλαδο

1 Σκελίδα Σκόρδο Τριμμένη

500μλ Ζωμό Κοτόπουλο

150μλ Κρασί Κόκκινο

5γρ. Κόλιανδρο ξερό

50γρ. σιρόπι σφένδαμου (Mable Syrup)

10γρ. Αλάτι

10γρ. Πιπέρι Μαύρο Σπαστό

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

8 καρδιές μαρουλιού

Ψωμάκια για σάντουιτς


Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου.
  2. Τοποθετήστε το Χοιρινό σε ένα ταψί και μαρινάρετε με τα μπαχαρικά, το ζωμό, κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αφήστε το σιρόπι τελευταίο για να αλείψετε το πάνω και μέρος του χοιρινού.
  3. Σκεπάστε και ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  4. Ξεσκεπάστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  5. Χρησιμοποιήστε τους χυμούς που θα μείνουν στο ταψί για σάλτσα.
  6. Κόψτε σε φέτες το Χοιρινό και σερβίρετε σε ψωμί με την ντομάτα και τις καρδιές μαρουλιού. Ραντίστε με την σάλτσα.

 

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director