Χρόνος Εκτέλεσης

90 λεπτά

Μερίδα/ες

8

Βαθμός δυσκολίας

2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 300γρ τριμμένα κολοκυθάκια, στραγγισμένα
  • 200γρ καστανή ζάχαρη
  • 360γρ σάλτσα μήλου
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 70γρ βρώμη
  • 100γρ κακάο
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150γρ δάκρυα σοκολάτας + 50γρ για το σερβίρισμα

Επικάλυψη

  • ινδοκάρυδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 200γρ φιστικοβούτυρο
  • 200γρ φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Μπράουνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 20×30εκ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τη ζάχαρη, τη σάλτσα μήλου, τα αβγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα 150γρ. δάκρυα σοκολάτας και τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα με τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πάνω σε σχάρα.

Επικάλυψη

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το φιστικοβούτυρο με την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Απλώνουμε το μείγμα στα μπράουνι και πασπαλίζουμε με τα 50γρ δάκρυα σοκολάτας και με το ινδοκάρυδο.