Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά


Υλικά για 8  μερίδες

70γρ. ζάχαρη

12γρ. νισεστέ

250γρ. Κρεμώδες τυρί

46γρ. αυγά

6γρ. κρόκο

1γρ. βανίλια

ξύσμα από ½ λεμόνι

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

30μλ. φρέσκα κρέμα

½  πακέτο μπισκότα

40γρ. βούτυρο

300γρ. διάφορα φρέσκια μούρα

Παγωτό Άλφα Μέγα


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε την βάση λιώνοντας το βούτυρο και θρυμματίζοντας το μπισκότο.
  2. Ενώστε τα δυο, και προσθέστε στην φόρμα για κέικ 22 εκατ., απλώνοντας για να γίνει η βάση και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
  3. Στο μίξερ και χρησιμοποιώντας το εργαλείο καρδία κτυπήστε το τυρί , την ζάχαρη και το νισεστέ.
  4. Προσθέστε τους κρόκους, την βανίλια, τα αυγά και το ξύσμα.
  5. Τέλος προσθέστε την κρέμα και τα μισά μούρα. Ανακατέψτε ελαφρώς να ενωθούν τα υλικά.
  6. Περιχύστε στην φόρμα για κέικ, πάνω από το μπισκότο.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C° για 30 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο φούρνο γιατί αν το αφαιρέσετε να κρυώσει εκτός, θα ραγίσει.
  9. Σερβίρετε με τα υπόλοιπα μούρα και παγωτό Άλφα Μέγα τις αρεσκείας σας.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director