Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά 

Χρόνος ψησίματος 120 λεπτά


Υλικά για μερίδες

Για το Κοντοσούβλι

1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μεγάλους κύβους

30μλ ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

Χυμό από 2 λεμόνια

10γρ ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

10γρ μπαχάρι σε σκόνη

10 ολόκληρους κόκκους μπαχάρι

Αλάτι και πιπέρι

Για τις σούβλες

1 πιπεριά, σε τετράγωνα

1 κρεμμύδι, σε τετράγωνα

Για τις ελληνικές πίττες

500γρ αλεύρι -00-

500γρ χωριάτικο αλεύρι

500μλ νερό χλιαρό

10γρ μαγιά ξηρή διαλυμένη σε 50μλ ζεστό νερό(60 βαθμούς) και 5γρ. ζάχαρη

10γρ αλάτι

20γρ μέλι

Ελαιόλαδο

Ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Για το Κοντοσούβλι, ενώστε όλα τα υλικά, και αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 με 8 ώρες. Περάστε το κρέας σε μικρες σούβλες και ανάμεσα πιπεριά και κρεμμύδι.
  2. Ψήστε σε ψησταριά ηλεκτρική ή κάρβουνο σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντάς το για 2 ώρες περίπου.
  3. Για τις πίτες, βάλτε στο ζυμωτήρι τα αλεύρια με το αλάτι και μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Προσθέστε το ζεστό νερό που διαλύσατε την μαγιά και την ζάχαρη και τέλος το μέλι. Έπειτα σιγά σιγά το χλιαρό νερό, όσο τραβήξει για να γίνει ένα ελαστικό μείγμα που ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  5. Τυλίξτε την ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ανοίξτε σε στρογγυλές πίτες πάχους 1εκατ., τρυπήστε με ένα πιρούνι και ψήστε σε ζεστό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίγανη.
  6. Σερβίρετε με σαλατικά, φέττα και γιαούρτι.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director