Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 5 ώρες


Υλικά για 6  μερίδες

1 κιλό χοιρινό λαιμό

250γρ. BBQ sauce

30γρ. ζάχαρη

30γρ. αλάτι

30γρ. πιπέρι μαύρο σπαστό

30γρ. πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

10γρ. κύμινο

10γρ. Καγιέν

50μλ. λάδι

800μλ. ζωμό κοτόπουλο

250γρ. τυρί μοτζαρέλα τριμμένη


Εκτέλεση

  1. Μαρινάρετε το χοιρινό για τουλάχιστο 6 ώρες με λάδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο, κρεμμύδι, κύμινο και Καγιέν.
  2. Βάλτε το σε ταψί φούρνου, προσθέστε το ζωμό και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο για 4,5 ώρες στους 150c, σκεπασμένο.
  3. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά
  4. Κόψτε το χοιρινό σε μικρές λωρίδες και βάλτε το σε τηγάνι να ζεσταθεί ξανά προσθέτοντας την σάλτσα BBQ.
  5. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τριμμένη μοτζαρέλα

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director