Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 140 λεπτά


Υλικά Για 8 μερίδες

2 κιλά Χοιρινό Γκάμον

4 ροδέλες από Ανανά

4 Κερασάκια Γλασέ

800μλ Χυμό Ανανά

10 Γαρύφαλλα

20γρ Μέλι

100γρ Ζάχαρη


Εκτέλεση

  1. Βράστε το γκάμον σε ζεστό νερό για 2 ώρες. Αφαιρέστε το δίχτυ προσεκτικά.
  2. Χαράξτε το λίπος από το γκάμον διαγώνια και δημιουργήστε μικρούς ρόμβους.
  3. Καρφώστε πάνω στο λίπος τα γαρύφαλλα και από πάνω τοποθετήστε τον ανανά και τα κερασάκια.
  4. Περιχύστε με χυμό ανανά, και πασπαλίστε με ζάχαρη και μελί.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 10 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director