Χρόνος Εκτέλεσης

40 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

15-20 λεπτά

Μερίδα/ες

20

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Καπκέικ

  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου
  • 450γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μέτρια αβγά σε θερμοκρασία δωμάτιου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 540γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300γρ γάλα σε θερμοκρασία δωμάτιου

Βουτυρόκρεμα

  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου
  • 350γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-4 κ.σ. γάλα ή κρέμα

 

Για τις φράουλες

  • 300γρ φράουλες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • πολύχρωμα κας-κας
  • βρώσιμο χρυσό σπρέι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Καπκέικ

1.Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά (10 λεπτά).

2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.

3. Προσθέτουμε και την βανίλια.

4. Υπάρχει περίπτωση αν τα υλικά δεν είναι σε θερμοκρασία δωμάτιου το μείγμα μετά την προσθήκη των αβγών να φαίνεται κομμένο. Δεν μας ανησυχεί. Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. από το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

5. Σε ένα μπολ περνάμε από σίτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε 3 δόσεις και το γάλα σε 2 δόσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Δεν ανακατεύουμε πολύ.

7. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για τα καπκέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.

8. Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα μέσα στη φόρμα για 5 λεπτά.

9. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βουτυρόκρεμα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά για 3-4 λεπτά.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για άλλα 4-5 λεπτά.
  3. Τέλος, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε ακόμα για άλλα 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πάρα πολύ το μείγμα.
  4. Αφήνουμε μέχρι να τη χρειαστούμε.

 

Για τις φράουλες

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τις φράουλες και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

 

Συναρμολόγηση

  1. Απλώνουμε μια ελαφριά στρώση από το φρόστινγκ πάνω στα καπκέικ.
  2. Σουρώνουμε τις φράουλες.
  3. Διακοσμούμε κυκλικά τα καπκέικ με το φρόστινγκ.
  4. Προσθέτουμε τις φράουλες τα κας-κας και το χρυσό σπρέυ.

 

Tip: Καλό είναι να βάλουμε τις φράουλες τελευταία στιγμή.