Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά 

Χρόνος Ψησίματος 120 Λεπτά 


Υλικά Για 6 Άτομα 

4kg γαλοπούλα – turkey

20γρ σέλινο – celery

20γρ καρότο – carrot

1 κρεμμύδια – onion

2 σκελίδες σκόρδο – garlicgloves

100μλ λάδι –oil

1λτρ ζωμό κοτόπουλο  – chickenstock

2 ξυλάκια κανέλα– cinnamonsticks

3 φύλλα δάφνης – bayleaf

250γρ βούτυρο – butter

5γρ ρίγανη – oregano

5γρ βασιλικό – basil

10 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο – fresh thyme stems

500μλ άσπρο κρασί – whitewine

500μλ μπύρα – beer

1 πορτοκάλι – orange

1kg πατάτες μικρές – small potatoes

Αλάτι και πιπέρι – saltandpepper


Εκτέλεση

Στο μπλέντερ βάλτε το λάδι, το βούτυρο, την ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε καλά να γίνουν ομοιογενές μείγμα και αλείψτε με αυτό την γαλοπούλα.

Στην συνέχεια κόψτε σε κύβους κρεμμύδι, καρότο, σέλινο και το σκόρδο. Κόψτε επίσης το πορτοκάλι σε φέτες και βάλτε τα σαν βάση στην γάστρα σας.

Κόψτε τις πατάτες στην μέση και ρίχτε τις στην γάστρα με το θυμάρι, την κανέλα και την δάφνη. Τοποθετήστε την γαλοπούλα από πάνω.

Τέλος προσθέστε την μπύρα, το κρασί, αλατοπιπερώστε και περιχύστε το ζωμό.

Σκεπάστε με χαρτί ψησίματος, έπειτα με το καπάκι της γάστρας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 120 λεπτά.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director