Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 120 λεπτά


Υλικά Για 4 άτομα

1200γρ. χταπόδι

1 κιλό μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο

100γρ. βούτυρο

800μλ. κόκκινο κρασί

100μλ. κόκκινο ξύδι

1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης

2 γαρίφαλα

1/2 πορτοκαλί

1 φύλλο δάφνης

400γρ. ρύζι ψημένο

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ζεστή κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
  2. Προσθέστε το χταπόδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια να ροδοκοκκινίσει. Έπειτα το κόκκινο ξύδι , το κρασί, το πορτοκάλι κομμένο σε τέταρτα και τα μπαχαρικά.
  3. Κλείστε με καπάκι και αφήστε το χταπόδι να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί. Ανακατέψτε κατά διαστήματα.
  4. Διορθώστε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  5. Σερβίρετε με το ψημένο ρύζι.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director