Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά


Υλικά για 8 μερίδες

500γρ. φρέσκια κρέμα

150γρ. κρεμώδες τυρί

100γρ. ζάχαρη άχνη

1 κτ. τσ. Βανίλια

30μλ. Ζεστό νερό

30γρ. ζελέ λεμόνι σε σκόνη

Ξύσμα από 1 μέτριο σε μέγεθος λεμόνι

50γρ. μπισκότα

20γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο

Φρέσκα φρούτα για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

  1. Για να κάνετε την βάση: σπάστε τα μπισκότα και αναμίξτε με τον βούτυρο. Ρίχτε λίγη ποσότητα στην βάση του κάθε ποτηριού.
  2. Στη συνέχεια βράστε το νερό και διαλύστε μέσα το ζελέ.
  3. Ακολούθως ανακατεύετε στο μίξερ το τυρί με την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη άχνη.
  4. Προσθέστε το διαλυμένο ζελέ.
  5. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.
  6. Βάλτε το μείγμα στα ποτήρια και από πάνω.
  7. Κρατήστε το στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  8. Γαρνίρετε με φρέσκια φρούτα.

Υλικά για τη σάλτσα από μούρα 

100γρ μούρα

50γρ ζάχαρη άχνη

10ml γλυκόζη

Εκτέλεση:

  1. Για την σάλτσα, προσθέστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και κτυπήστε τα καλά να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
  2. Σερβίρετε στα ποτήρια με το μπισκότο, το τυρί κρεμα και φρέσκα μούρα.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director