Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά


Υλικά για 1 φόρμα 23cm

4 φλιτζάνια αλεύρι -00-

¾ φλιτζανιού λάδι

1φλιτζάνι λευκού αεριούχο αναψυκτικό τύπου 7up

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

3 κουταλάκια τσαγιού Β.Ρ.

Λίγο αλάτι

1 φλιτζάνι μαύρες Ελιές χωρίς κουκούτσι

1 δέσμη Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι φρέσκο Δυόσμο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

  1. Αναμείξτε αρχικά όλα τα υγρά υλικά.
  2. Έπειτα προσθέστε όλα τα στερεά και φρέσκα υλικά.
  3. Αναμείξτε καλά να γίνει σαν χυλός.
  4. Λαδώστε την φόρμα και περιχύστε μέσα το μείγμα.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο στους 170c για περίπου 30 λεπτά ή όταν βυθίζετε ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ να βγαίνει χωρίς υγρασία.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

 

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director