Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Σούπα με κουνουπίδι και κάστανα

Απί την σεφ Χριστίνα Χριστοφή 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 500 γρ. κουνουπίδι
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (+ ½ κ.σ. θυμάρι για το σερβίρισμα)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ζωμός λαχανικών (περίπου 1 λίτρο)
  • 100 γρ. κάστανα μαγειρεμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

2. Στο air fryer, τοποθετούμε το κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια, το κρεμμύδι και τα σκόρδα ολόκληρα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι.

3. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 190°C, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

4. Αφαιρούμε τα κλωναράκια από το θυμάρι και κρατάμε μερικά μπουκετάκια κουνουπιδιού για γαρνιτούρα.

5. Μεταφέρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τα ψημένα κάστανα σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών.

6. Πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό για να ρυθμίσουμε την υφή.

7. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, διακοσμώντας με τα μπουκετάκια κουνουπιδιού που κρατήσαμε, λίγο ελαιόλαδο και φύλλα φρέσκου θυμαριού.