
Γύρος Κοτόπουλο στον Air Fryer
Από την σεφ Χριστίνα Χριστοφή
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Μερίδες: 4 άτομα
Συστατικά
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε κόκκους
- 1 σκ. σκόρδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Ξυλάκια για σουβλάκια
- 1 κ.σ μουστάρδα Maille original
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Τζατζίκι
- Πίτες για σουβλάκι
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 κ.σ μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα γουδί ή μίξερ, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, την καπνιστή πάπρικα, το πιπέρι και το θυμάρι. Χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. - Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μαρινάδα που μόλις φτίαξαμε. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά στο ψυγείο (ιδανικά 3 ώρες).
- Καρφώνουμε 3 ξυλάκια σε ένα κομμάτι κοτόπουλο και συνεχίζουμε τοποθετώντας και τα υπόλοιπα από πάνω. Στο τέλος τοποθετουμε ενα μεγάλο κρεμμύδι κομμενο στην μέση.
Τοποθετούμε το γύρο στο airfryer (διαγώνια για να το χωρέσει) και ψήνουμε στους στους 180°C για 25-30 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά.- Την ώρα που θα γυρίσουμε το γύρο, απλώνουμε μουστάρδα από όλες τις πλευρές με ένα πινελάκι.
- Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τις πίτες, το τζατζίκι ,την ντομάτα και το κρεμμύδι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.