Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από Brie

Από την Χριστίνα  Χριστοφή

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 250 g Ile de France Brie
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. πάνκο (φρυγανιά)
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για το topping:
  • 50 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 50 ml Maple Joe maple syrup (σιρόπι σφενδάμου)
  • 16 τεμάχια pretzel sticks

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το τυρί Brie σε μικρά τρίγωνα (8 κομμάτια από κάθε τυρί).
  2. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε το αυγό, και σε ένα τρίτο πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά πάνκο.
  3. Περνάμε κάθε κομμάτι τυριού πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από την πάνκο, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τα "δεντράκια" Brie για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Αφαιρούμε τα ξυλάκια από κάθε τυρί και προσθέτουμε στη θέση τους ένα pretzel stick.
  6. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα τηγανητά "δεντράκια" Brie.
  7. Περιχύνουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου πάνω σε κάθε δεντράκι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, κράνμπερις και μαϊντανό, και σερβίρουμε.