Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από Brie
Από την Χριστίνα Χριστοφή
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 250 g Ile de France Brie
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 200 γρ. πάνκο (φρυγανιά)
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για το topping:
- 50 γρ. καρύδια
- 50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
- 2 κ.σ. μαϊντανός
- 50 ml Maple Joe maple syrup (σιρόπι σφενδάμου)
- 16 τεμάχια pretzel sticks
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τυρί Brie σε μικρά τρίγωνα (8 κομμάτια από κάθε τυρί).
- Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε το αυγό, και σε ένα τρίτο πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά πάνκο.
- Περνάμε κάθε κομμάτι τυριού πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από την πάνκο, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τα "δεντράκια" Brie για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αφαιρούμε τα ξυλάκια από κάθε τυρί και προσθέτουμε στη θέση τους ένα pretzel stick.
- Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα τηγανητά "δεντράκια" Brie.
- Περιχύνουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου πάνω σε κάθε δεντράκι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, κράνμπερις και μαϊντανό, και σερβίρουμε.