Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Κριθαράκι με κοτόπουλο , λιαστές ντομάτες και σπανάκι

από την σεφ Χριστίνα Χριστοφή

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος μαγειρέματος:

Βαθμός δυσκολίας:

Μερίδες:

Συστατικά

  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο (χωρίς κόκαλα και πέτσα)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες (στραγγισμένες)
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 2 κ.γ πάπρικα καπνιστή
  • 30 μλ λευκό κρασί
  • 200 γρ. κριθαράκι φρέσκων λαχανικών Mama Irene
  • 700 ml νερό
  • 1 κύβος κοτόπουλο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε κύβους.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  3. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
  4. Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι λαχανικών και τον ζωμό. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και καλύπτουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο.
  6. Όταν το κριθαράκι έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  7. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  8. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.