Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Τάρτα με αχλάδι, chevre και θυμάρι

από την σεφ Χρτιστίνα Χριστοφή

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 6

Συστατικά

  • 12 φύλλα κρούστας (περίπου 1 κουτί)
  • 200 γρ chevre (ile de france)
  • 2 αχλάδια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ φύλλα θυμαριού
  • 30 ml σιρόπι σφενδάμου
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  3. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε τσακισμένα σαν βεντάλια μέσα σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ώστε να γίνουν τραγανά κατά το ψήσιμο.
  4. Κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε εναλλάξ φέτες αχλαδιού και κομμάτια chevre ανάμεσα στα φύλλα κρούστας, δημιουργώντας στρώσεις με τα υλικά.
  5. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα, καλύπτοντας όλα τα φύλλα και τα υλικά.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα και να δέσει το μείγμα. Μόλις βγει από το φούρνο, περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου.