
Ομελέτα με μανιτάρια
Από την Χριτίνα Χριστοφή
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Μερίδες: 1
Συστατικά
- 3 eggs
- 2 ml truffle oil
- 100 g mushrooms, sliced
- ½ tsp thyme
- 2 tbsp olive oil
- 1 tbsp butter
- salt
- pepper
- 2 tbsp grated parmesan
- fresh parsley to garnish
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το τρουφόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι στο τηγάνι και τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Δεν ανακατεύουμε την ομελέτα, αλλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή κουτάλι, σπρώχνουμε την άκρη της προς το κέντρο, έτσι ώστε το υγρό αυγό να καλύψει το κενό.
- Αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά, χωρίς να στεγνώσει, μέχρι να πήξει η βάση και να παραμείνει ζουμερή στην κορυφή.
- Τρίβουμε την παρμεζάνα από πάνω και γλιστράμε την ομελέτα προς το μπροστινό μέρος του τηγανιού και με μια ξύλινη κουτάλα τη διπλώνουμε και την τοποθετούμε στο πιάτο.
- Σερβίρουμε αμέσως με τα μανιτάρια από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό.