Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Ομελέτα με μανιτάρια

Από την Χριτίνα Χριστοφή

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:

Μερίδες: 1

Συστατικά

  • 3 eggs
  • 2 ml truffle oil
  • 100 g mushrooms, sliced
  • ½ tsp thyme
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 tbsp butter
  • salt
  • pepper
  • 2 tbsp grated parmesan
  • fresh parsley to garnish

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το τρουφόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι στο τηγάνι και τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Δεν ανακατεύουμε την ομελέτα, αλλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή κουτάλι, σπρώχνουμε την άκρη της προς το κέντρο, έτσι ώστε το υγρό αυγό να καλύψει το κενό.
  7. Αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά, χωρίς να στεγνώσει, μέχρι να πήξει η βάση και να παραμείνει ζουμερή στην κορυφή.
  8. Τρίβουμε την παρμεζάνα από πάνω και γλιστράμε την ομελέτα προς το μπροστινό μέρος του τηγανιού και με μια ξύλινη κουτάλα τη διπλώνουμε και την τοποθετούμε στο πιάτο.
  9. Σερβίρουμε αμέσως με τα μανιτάρια από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό.