
Pancakes με βρώμη, μπανάνα και κρέμα φυστικοβούτυρο
από την Χριστίνα Χριστοφή
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Μερίδες: 3-4
Συστατικά
Για τα pancakes:
- 2 μπανάνες μέτριες (ώριμες)
- 2 αυγά
- 130 γρ. βρώμη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 30 ml μέλι
- 125 ml γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ⅓ κ.σ. κανέλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Για την κρέμα φυστικοβούτυρου:
- 240 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης, για σαντιγί)
- 120 ml φυστικοβούτυρο
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα:
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τα pancakes:
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα pancakes μας σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο.
- Αφαιρούμε το μείγμα για τα pancakes από το ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε μικρές ποσότητες από το μείγμα στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, ώστε να έχουν χώρο να απλώσουν.
- Όταν οι άκρες αρχίσουν να καραμελώνουν και ξεκολλάνε εύκολα από το τηγάνι, τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας πριν ξεκινήσουμε την επόμενη δόση. Προσθέτουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα φυστικοβούτυρου:
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αποκτήσουν αφράτη υφή, σαν μους.
- Σερβίρουμε:
- Τοποθετούμε τα pancakes σε πιάτα, προσθέτουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα φυστικοβούτυρου και γαρνίρουμε με σιρόπι σφενδάμου.