Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Pancakes με βρώμη, μπανάνα και κρέμα φυστικοβούτυρο

από την Χριστίνα Χριστοφή 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:

Μερίδες: 3-4

Συστατικά

Για τα pancakes:
  • 2 μπανάνες μέτριες (ώριμες)
  • 2 αυγά
  • 130 γρ. βρώμη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 ml μέλι
  • 125 ml γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅓ κ.σ. κανέλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Για την κρέμα φυστικοβούτυρου:
  • 240 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης, για σαντιγί)
  • 120 ml φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα:
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα pancakes:
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα pancakes μας σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  4. Αφαιρούμε το μείγμα για τα pancakes από το ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε μικρές ποσότητες από το μείγμα στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, ώστε να έχουν χώρο να απλώσουν.
  5. Όταν οι άκρες αρχίσουν να καραμελώνουν και ξεκολλάνε εύκολα από το τηγάνι, τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας πριν ξεκινήσουμε την επόμενη δόση. Προσθέτουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  7. Ετοιμάζουμε την κρέμα φυστικοβούτυρου:
  8. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αποκτήσουν αφράτη υφή, σαν μους.
  9. Σερβίρουμε:
  10. Τοποθετούμε τα pancakes σε πιάτα, προσθέτουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα φυστικοβούτυρου και γαρνίρουμε με σιρόπι σφενδάμου.