
Scrambled eggs με πιπεριές Φλωρίνης
Απο την σεφ Χριστίνα Χριστοφή
Χρόνος προετοιμασίας: 45 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 4 hours
Βαθμός δυσκολίας:
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 6 αυγά
- 25 γρ. γάλα πλήρες
- 50 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. πιπεριές Φλωρίνης σε βαζάκι, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη για γαρνίρισμα
- 2 φέτες ψωμί προζυμένιο για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά 6 αυγά με το γάλα και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, γέρνοντας το τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα αυγά να γίνουν απαλά και κρεμώδη.
- Όταν τα αυγά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε ελαφρώς. Απομακρύνουμε τα αυγά από τη φωτιά και τα σερβίρουμε αμέσως. (Προσοχή! Δεν αφήνουμε τα αυγά στο τηγάνι, επειδή θα συνεχίσουν να ψήνονται.)
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε με φέτες ψωμιού προζυμένιου, που έχουμε ψήσει ελαφρά σε τοστιέρα.