Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

3+1 TIPS ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Έχετε καταφέρει να συρρικνώσετε αρκετά ρούχα σας, ή ακόμη και να τους αλλάξετε χρώμα, ενώ στη «μάχη» με τους λεκέδες βγαίνετε πάντα χαμένοι. Προτού παραδώσετε τα όπλα, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω tips, που θα σας βοηθήσουν να σώσετε τα ρούχα σας.

Αντίο λεκέδες

Δεν ορκιζόμαστε κιόλας, αλλά δεν έχετε κάτι να χάσετε αν τρίψετε λίγη κιμωλία σε έναν λεκέ πριν το πλύσιμο του ρούχου σας. Λένε ότι απορροφά κάθε είδους λίπος όπως και λεκέδες από κραγιόν. Άλλοι διαλύτες θεωρούνται η λακ και το απολυμαντικό χεριών, τα οποία μπορούν να αφαιρέσουν λεκέδες από μελάνι, βαφή μαλλιών και διάφορα άλλα. Σε αυτή την περίπτωση, αφήστε τα να δράσουν για 10 λεπτά στον λεκέ και ύστερα τοποθετήστε το ρούχο στον κάδο του πλυντηρίου.

Δώστε ξανά… ζωή στα ρούχα σας

Για να κάνετε τα λευκά ρούχα σας να λάμψουν και πάλι, τοποθετήστε φέτες λεμονιών σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε τις να βράσουν. Προσθέστε σε μία κούπα τα λευκά ρούχα σας και ρίξτε από πάνω το νερό με τα λεμόνια. Αφήστε να μουλιάσουν για μία ώρα και μετά τοποθετήστε τα στο πλυντήριο. Για να ζωντανέψετε τα σκουρόχρωμα ρούχα σας, τοποθετήστε στο πλυντήριο δυο φλιτζάνια καφέ ή τσάι, ενώ για τα πολύχρωμα, ρίξτε στο πλυντήριο ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα ρούχα

Είμαστε σίγουροι ότι και το δικό σας πλυντήριο, όπως όλων άλλωστε, έχει τύχει να κάνει τα «μαγικά» του. Τοποθετήσατε ένα ρούχο μέσα στον κάδο του πλυντηρίου -εννοείται χωρίς να διαβάσετε προηγουμένως προσεκτικά την ετικέτα του- θέσατε το πλυντήριο σε λειτουργία και μετά την ολοκλήρωση της πλύσης διαπιστώσατε ότι το συγκεκριμένο ρούχο έγινε… παιδικό. Ό,τι και να δοκιμάσατε στη συνέχεια για να το επαναφέρετε στο αρχικό του μέγεθος δεν απέδωσε καρπούς. Προτού, όμως, ξεφορτωθείτε το συρρικνωμένο ρούχο σας, δοκιμάστε το εξής: τοποθετήστε το σε χλιαρό νερό και ένα cup σαμπουάν για μωρά και αφήστε το να μουλιάσει για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια «ζυμώστε» το με τα χέρια, για να χαλαρώσουν οι ίνες του και σφίξτε το απαλά 2-3 φορές. Ύστερα, απλώστε το σε μία στεγνή πετσέτα μπάνιου και ακολούθως τυλίξτε την πετσέτα. Στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μία άλλη στεγνή πετσέτα, τεντώστε το λίγο στις άκρες και αφήστε το πάνω στην πετσέτα μέχρι να στεγνώσει.

Μακροβιότερα τζιν

Κι όμως, λένε πως αντί να πλύνετε το τζιν σας, θα μπορούσατε να κάνετε χώρο στον θάλαμο του ψυγείου σας και να το φυλάξετε εκεί για λίγο. Το κρύο θα σκοτώσει τα μικρόβια που προκαλούν δυσοσμία στο τζίν κι έτσι θα το προστατέψετε από τη φθορά που θα δημιουργήσει με τα χρόνια το πλύσιμο στο πλυντήριο. Εάν πάλι, δεν θέλετε να πειραματιστείτε με τα τζιν σας, τουλάχιστον φροντίστε να μην τα πλένετε μετά από κάθε χρήση, αλλά μετά από πέντε με έξι χρήσεις.

Στις υπεραγορές Αλφαμέγα θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για την μπουγάδα σας στις καλύτερες τιμές. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.

Σχετικά Άρθρα