Ασιατικά κεφτεδάκια με sweet chilli sauce
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 2
Συστατικά
- 0/5 kg κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός
- 2 κ.σ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 κ.σ φρέσκος κόλιανδρου ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ ginger σε σκόνη
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 2 κ.σ σόγια σως
- 1/2 φλ φρυγανιά panko
- 1 αυγό
- 1 πιπεριά chilli ψιλοκομμένη
- 1 μικρό καρότο τριμμένο
- 3/4 φλ φασολάκια λεπτά ελαφρώς βρασμένα ή ατμού
- 1 φλ ρύζι basmati βρασμένο
- 1/4 φλ σώς sweet chilli
- 1 κ.σ σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ginger, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το soya sauce, τη φρυγανιά, το αυγό, το καρότο και το σκόρδο.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε με το ρύζι και τα φασολάκια.
- Περιχύνουμε από πάνω το sweet chilli sauce και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 185kcal
Λιπαρά: 9γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 4 γρ
Υδατάνθρακες: 12 γρ
Φυτικές ίνες: 1γρ
Πρωτεΐνη: 10γρ