Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Εύκολη σπιτική πίτσα

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 18-20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 3

Συστατικά

Για την βάση:
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 220γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8γρ)
  • 250 γρ αλεύρι χωριάτικο
  • 150γρ αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γ αλάτι
Toppings:
  • 1 φλ τριμμένη μοτσαρέλα
  • 3-4 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γ ρίγανη ή Italian seasoning
  • 1/4 φλ φρέσκα φύλλα ρόκας
  • 1 συσκευασία (60γρ περιπου) prosciutto
  • 1/3 φλ ελιές μαύρες κομμένες στη μέση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς. 
  3. Δουλεύουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά με τα χέρια, μέχρι να μην κολλάει
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη για 30-40 λεπτά για να φουσκώσει.
  5. Όταν είναι έτοιμη ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  6. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λεπτό ταψί (30cm περίπου), αφού το λαδώνουμε, πιέζουμε και τεντώνουμε ελαφρά με τα δάκτυλά μας, και την τρύπαμε με ένα πιρούνι.
  7. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα τριμμένα τυριά και τα υπόλοιπα toppings, εκτός από τη ρόκα. 
  8. Ψήνουμε τη πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά για 25-30 λεπτά.
  9. Αφού βγάλουμε την πίτσα από το φούρνο, γαρνίρουμε με τη ρόκα. 

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανα 100γρ 
Θερμίδες: 280 kcal 
Λιπαρά: 9,7 γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 4,2 γρ
Υδατάνθρακες: 39,6 γρ
Φυτικές ίνες: 3,4 γρ
Σάκχαρα: 1,3 γρ
Πρωτεΐνη:14 γρ