Εύκολη σπιτική πίτσα
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 18-20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/10
Μερίδες: 3
Συστατικά
Για την βάση:
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 220γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8γρ)
- 250 γρ αλεύρι χωριάτικο
- 150γρ αλεύρι ολικής
- 1 κ.γ αλάτι
Toppings:
- 1 φλ τριμμένη μοτσαρέλα
- 3-4 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλ σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.γ ρίγανη ή Italian seasoning
- 1/4 φλ φρέσκα φύλλα ρόκας
- 1 συσκευασία (60γρ περιπου) prosciutto
- 1/3 φλ ελιές μαύρες κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς.
- Δουλεύουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά με τα χέρια, μέχρι να μην κολλάει
- Σκεπάζουμε τη ζύμη για 30-40 λεπτά για να φουσκώσει.
- Όταν είναι έτοιμη ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λεπτό ταψί (30cm περίπου), αφού το λαδώνουμε, πιέζουμε και τεντώνουμε ελαφρά με τα δάκτυλά μας, και την τρύπαμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα τριμμένα τυριά και τα υπόλοιπα toppings, εκτός από τη ρόκα.
- Ψήνουμε τη πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά για 25-30 λεπτά.
- Αφού βγάλουμε την πίτσα από το φούρνο, γαρνίρουμε με τη ρόκα.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανα 100γρ
Θερμίδες: 280 kcal
Λιπαρά: 9,7 γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 4,2 γρ
Υδατάνθρακες: 39,6 γρ
Φυτικές ίνες: 3,4 γρ
Σάκχαρα: 1,3 γρ
Πρωτεΐνη:14 γρ