Σπιτικά spring rolls με φύλλα ρυζιού και σάλτσα φιστικιού
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 8
Συστατικά
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 50γρ vermicelli noodles
- 1 κ.γ σησαμέλαιο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1/2 φλ κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 2 αγγουράκια καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 2 πιπεριές jalapeño, χωρίς σπόρους κομμένες σε λεπτά κομμάτια
- 1/4 φλ φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος
- 1/4 φλ φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
- 8 φύλλα ρυζιού για spring rolls
Για τη σάλτσα φιστικιού:
- 1/3 φλ μαλακό φυστικοβούτυρο
- 2 κ.σ ξυδι ρυζιού
- 2 κ.σ σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ σησαμελαιο
- 2 κ.σ νερό (ή λίγο περισσότερο αν χρειαστεί)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε σησαμέλαιο και αλάτι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ή στρογγυλό ταψάκι βάζουμε λίγο νερό. Τοποθετούμε το κάθε φύλλο ρυζιού ξεχωριστά και το αφήνουμε να μαλακώσει (20 δευτερόλεπτα περίπου).
- Τοποθετούμε στη συνέχεια το κάθε φύλλο πάνω σε μια υφασμάτινη πετσέτα και απλώνουμε κατα μήκος ελάχιστη ποσότητα από το κάθε λαχανικό και τα noodles.
- Τυλίγουμε το κάθε φύλλο ρυζιού και διπλώνουμε σφικτά τις 2 άκρες προς τα μέσα για να σχηματίσουμε ρολάκια.
- Για τη σως: σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο νερό αν επιθυμούμε να την αραιώνουμε.
- Βουτάμε τα spring rolls στη σως πριν τα απολαύσουμε.
Διατροφικές πληροφοριες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 205kcal
Λιπαρά: 10.8γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 1,8γρ
Υδατάνθρακες: 30γρ
Φυτικές ίνες: 2,3γρ
Σάκχαρα: 3,6γρ
Πρωτεϊνες: 7,6γρ