Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Σπιτικά spring rolls με φύλλα ρυζιού και σάλτσα φιστικιού

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 8

Συστατικά

  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50γρ vermicelli noodles
  • 1 κ.γ σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/2 φλ κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 2 αγγουράκια καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 2 πιπεριές jalapeño, χωρίς σπόρους κομμένες σε λεπτά κομμάτια
  • 1/4 φλ φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • 1/4 φλ φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 8 φύλλα ρυζιού για spring rolls
Για τη σάλτσα φιστικιού:
  • 1/3 φλ μαλακό φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ ξυδι ρυζιού
  • 2 κ.σ σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1 κ.σ σησαμελαιο
  • 2 κ.σ νερό (ή λίγο περισσότερο αν χρειαστεί)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  2. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε σησαμέλαιο και αλάτι. Τα αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ή στρογγυλό ταψάκι βάζουμε λίγο νερό. Τοποθετούμε το κάθε φύλλο ρυζιού ξεχωριστά και το αφήνουμε να μαλακώσει (20 δευτερόλεπτα περίπου). 
  4. Τοποθετούμε στη συνέχεια το κάθε φύλλο πάνω σε μια υφασμάτινη πετσέτα και απλώνουμε κατα μήκος ελάχιστη ποσότητα από το κάθε λαχανικό και τα noodles.
  5. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο ρυζιού και διπλώνουμε σφικτά τις 2 άκρες προς τα μέσα για να σχηματίσουμε ρολάκια.
  6. Για τη σως:  σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο νερό αν επιθυμούμε να την αραιώνουμε.
  7. Βουτάμε τα spring rolls στη σως πριν τα απολαύσουμε.

 

 

Διατροφικές πληροφοριες:
Ανά 100γρ

Θερμίδες: 205kcal

Λιπαρά: 10.8γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 1,8γρ

Υδατάνθρακες: 30γρ

Φυτικές ίνες: 2,3γρ

Σάκχαρα: 3,6γρ

Πρωτεϊνες: 7,6γρ