Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Σπαγγέτι με σαρδέλες, σάλτσα ντομάτας και κάππαρη

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 300γρ σπαγγέτι (πχ casino bio)
  • 2 κ.σ κάπαρη (casino)
  • 2 κ.σ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες ( πχ casino)
  • 300γρ πουρές ντομάτας (casino bio)
  • 2 συσκευασίες σαρδέλες σε κονσέρβα με ελαιόλαδο (100γρ περίπου η καθεμία)- casino
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 πρεζα αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσέχουμε να μην τα παραβράσουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο. 
  3. Στραγγίζουμε τις σαρδέλες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις μεταφέρουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τις αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά. 
  4. Ξεπλένουμε την κάπαρη και προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις ελιές και τον πουρέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
  6. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό ή το μαϊντανό. 

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 225kcal 
Λιπαρά: 7,3γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ
Υδατάνθρακες: 28,5γρ
Φυτικές ίνες: 1,8γρ
Σάκχαρα: 2 γρ
Πρωτεΐνη: 11γρ