Γεμιστές πιπεριές με κινόα και τόφου
Άπο την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 4/10
Μερίδες: 2
Συστατικά
- • 1 3/4 φλ νερό
- • 3/4 φλ κινόα
- • 2 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί)
- • 2 κ.σ σησαμέλαιο
- • 100γρ τόφου κομμένο σε κυβάκια (καπνιστό ή φυσικό)
- • 1/4 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- • 2 καρότα τριμμένα
- • 1,5 κ.γ soy sauce χαμηλό σε αλάτι ή σως tamari
- • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- • 1 κ.γ τριμμένο φρέσκο ginger
- • Αλάτι
- • Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράζουμε την κινόα στο νερό για 10 λεπτά, σβήνουμε την φωτιά, και την αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Σοτάρουμε το τόφου στο σησαμέλαιο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τα καρότα, το soy sauce, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το κινόα, το ginger και τέλος το αλάτι/ πιπέρι.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα κινόα-τόφου και τις ψήνουμε στο φούρνο για 5-7 λεπτά.