Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Γεμιστές πιπεριές με κινόα και τόφου

Άπο την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 4/10

Μερίδες: 2

Συστατικά

  • • 1 3/4 φλ νερό
  • • 3/4 φλ κινόα
  • • 2 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί)
  • • 2 κ.σ σησαμέλαιο
  • • 100γρ τόφου κομμένο σε κυβάκια (καπνιστό ή φυσικό)
  • • 1/4 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • • 2 καρότα τριμμένα
  • • 1,5 κ.γ soy sauce χαμηλό σε αλάτι ή σως tamari
  • • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • • 1 κ.γ τριμμένο φρέσκο ginger
  • • Αλάτι
  • • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
  2. Βράζουμε την κινόα στο νερό για 10 λεπτά, σβήνουμε την φωτιά, και την αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά. 
  3. Σοτάρουμε το τόφου στο σησαμέλαιο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τα καρότα, το soy sauce, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το κινόα, το ginger και τέλος το αλάτι/ πιπέρι.
  4. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα κινόα-τόφου και τις ψήνουμε στο φούρνο για 5-7 λεπτά.