Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα χωρίς λακτόζη
Άπο την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 4/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- • 1 κ.σ ελαιόλαδο
- • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- • 2 κ.σ πάστα ντομάτας
- • 300 γρ ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- • Αλάτι
- • Πιπέρι
- • 3 φλ ζωμός λαχανικών
- • 2,5 φλ γάλα φυτικής προέλευσης (πχ γάλα αμυγδάλου unsweetened ή σόγιας)
- • 450 γρ ζυμαρικά της επιλογής σας
- • 40γρ φρέσκο σπανάκι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάστα ντομάτας και τα αφήνουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν καλά και βγάλουν τον χυμό τους.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το φυτικό γάλα και τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συχνά.
- Xαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για ακόμη περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
- Απολαμβάνουμε τα ζυμαρικά ζεστά.