Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Ραβιόλι στο φούρνο με πέστο, τυρί κρέμα και πινόλια

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 2

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ραβιόλες με τυρί πχ χαλούμι 400γρ
  • 150γρ τυρί κρέμα (κατά προτίμηση χαμηλό σε λιπαρά)
  • 3 κ.σ σάλτσα ζυμαρικών pesto
  • 2 κ.σ πινόλια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ τριμμένο χαλούμι
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

  1. ​ Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ραβιολες για 12 λεπτά. 
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα με το πέστο:  σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα πέστο μαζί με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε πιπέρι. 
  3. Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι (περίπου 20 x 20), τοποθετούμε τις βραστές ραβιολες, τη σάλτσα πέστο και τα πινόλια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να απλωθεί καλά η σάλτσα, και πασπαλίζουμε με το τριμμένο χαλούμι. 
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το χαλούμι στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. 
  5. Αφού σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω φρέσκα φύλλα βασιλικού. 

Διατροφικές πληροφορίες: 

Για μια μερίδα 150γρ

  • Θερμίδες: 407kcal 
  • Λιπαρά: 22,6γρ
  • Κορεσμένα: 8,4γρ
  • Υδατάνθρακες: 37γρ
  • Φυτικές ίνες: 0,4γρ
  • Σάκχαρα: 1,5 γρ
  • Πρωτεΐνες: 16,7γρ