σουβλάκια γαρίδας μαριναρισμένα με μέλι και σόγια σώς
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 50 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 10 minutes
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 2
Συστατικά
- 500 γρ γαρίδες jumbo φρέσκες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες (τις οποίες έχουμε αποψύξει)
- 1/4 φλ μέλι
- 1/4 φλ σόγια σως (κατά προτίμηση low sodium)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.γ νιφάδες πάπρικας ή πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ πιπέρι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 10-12 μακριά ξυλάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ξυλάκια στο νερό για 30 λεπτά για να μην καούν στο ψήσιμο
- Ετοιμάζουμε την μαρινάδα: σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, το σόγια σως, το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι.
- Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε πλαστική σακούλα που κλείνει και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Αφήνουμε τις γαρίδες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Περνάμε σε κάθε ξυλάκι λίγες γαρίδες (δεν γεμίζουμε όλο το ξυλάκι) και τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Μπορούμε να ψήσουμε τις γαρίδες σε προθερμασμένο τηγάνι/σχάρα για 3 λεπτά για κάθε πλευρά, ή να τις τοποθετήσουμε στη σχάρα φούρνου στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για μια μερίδα 100 γρ
Θερμίδες: 167 kcal
Λιπαρά: 5,3γρ
Κορεσμένα: 0,9γρ
Υδατάνθρακες: 12γρ
Σάκχαρα: 10γρ
Πρωτεΐνες: 17,7γρ