Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Χαλούμι fries με 3 συνοδευτικές σάλτσες

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 7 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 3-4 άτομα

Συστατικά

  • 500 γρ χαλούμι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο
  • 50 γρ κέτσαπ
  • 50 γρ μαγιονέζα
  • 50 γρ μουστάρδα
  • 10 γρ μελί
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 2 λαιμ
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στην φωτιά μια μέτρια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε πολύ καλά το ηλιέλαιο. Παράλληλα, κόβουμε το χαλούμι σε λωρίδες.   

Μόλις το λάδι είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες από το χαλούμι και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. 

Για την 1η σάλτσα, θα ανακατέψουμε σε ένα μπολ τη κέτσαπ και τη μαγιονέζα.

Για την 2η σάλτσα, θα ανακατέψουμε 50γρ γιαούρτι, μελί, μουστάρδα, ξύσμα από λαιμ και λεμονί. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τους χυμούς από μισό λεμόνι και μισό λαιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι/πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Για το 3ο dip, θα βάλουμε 50γρ γιαούρτι, λίγο ξύσμα και χυμό από μισό λαιμ. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1κ.σ ελαιόλαδο. Τα ξανά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!