Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Σπιτικό παγωτό σάντουιτς σε μπισκότο

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:

Βαθμός δυσκολίας: 4/10

Μερίδες: 6

Συστατικά

For the cookie:
  • 200 g dark chocolate chips
  • 1 3/4 cup flour for all uses
  • 1 κ.γ baking powder
  • 200 g unsalted butter at room temperature
  • 200 g sugar
  • 1 egg
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1/2 tsp salt
For the ice cream:
  • 5 large ripe bananas
  • 3 tbsp smooth peanut butter
  • 3 tbsp honey
  • 1/4 tsp vanilla
  • 1/2 kg strained yogurt 2%

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι 
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε άλλο μπολ με το μίξερ χειρός μέχρι να αναμειχθούν καλά. 
  3. Ρίχνουμε στη ζάχαρη το αυγό και τη βανίλια και ενσωματώνουμε το μείγμα στο αλεύρι χωρίς να ανακατέψουμε υπερβολικά.
  4. Προσθέτουμε στο τέλος τα chocolate chips. 
  5. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε τα μπισκότα σε μικρές μπαλίτσες τα οποία πατάμε ελαφρά. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο χώρο μεταξύ των μπισκότων. 
  6. Ψήνουμε για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. 

Εκτέλεση για το παγωτό: 

  1. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και χτυπάμε όλα τα υλικά στο blender ή με το χέρι.
  2. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου για να σφίξει και γεμίζουμε τα μπισκότα ανά 2 με μια κουτάλια παγωτό, πατώντας τα ελαφρά. 
  3. Απλώνουμε σε ένα σκεύος αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε μέσα τα παγωτά, καλύπτουμε το σκεύος με μια πλαστική μεμβράνη και τα  αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
     

Διατροφικές πληροφορίες: 
Για κάθε παγωτό 60γρ:
Θερμίδες: 159kcal 
Λιπαρά: 7,2γρ
Κορεσμένα: 4γρ
Υδατάνθρακες: 22γρ
Φυτικές ίνες:  1γρ
Σάκχαρα: 13γρ
Πρωτεΐνες: 3,2γρ