Σπιτικό παγωτό σάντουιτς σε μπισκότο
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας: 4/10
Μερίδες: 6
Συστατικά
For the cookie:
- 200 g dark chocolate chips
- 1 3/4 cup flour for all uses
- 1 κ.γ baking powder
- 200 g unsalted butter at room temperature
- 200 g sugar
- 1 egg
- 1 tsp vanilla extract
- 1/2 tsp salt
For the ice cream:
- 5 large ripe bananas
- 3 tbsp smooth peanut butter
- 3 tbsp honey
- 1/4 tsp vanilla
- 1/2 kg strained yogurt 2%
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε άλλο μπολ με το μίξερ χειρός μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ρίχνουμε στη ζάχαρη το αυγό και τη βανίλια και ενσωματώνουμε το μείγμα στο αλεύρι χωρίς να ανακατέψουμε υπερβολικά.
- Προσθέτουμε στο τέλος τα chocolate chips.
- Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε τα μπισκότα σε μικρές μπαλίτσες τα οποία πατάμε ελαφρά. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο χώρο μεταξύ των μπισκότων.
- Ψήνουμε για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Εκτέλεση για το παγωτό:
- Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και χτυπάμε όλα τα υλικά στο blender ή με το χέρι.
- Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου για να σφίξει και γεμίζουμε τα μπισκότα ανά 2 με μια κουτάλια παγωτό, πατώντας τα ελαφρά.
- Απλώνουμε σε ένα σκεύος αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε μέσα τα παγωτά, καλύπτουμε το σκεύος με μια πλαστική μεμβράνη και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για κάθε παγωτό 60γρ:
Θερμίδες: 159kcal
Λιπαρά: 7,2γρ
Κορεσμένα: 4γρ
Υδατάνθρακες: 22γρ
Φυτικές ίνες: 1γρ
Σάκχαρα: 13γρ
Πρωτεΐνες: 3,2γρ