Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Αρνί Γιουβέτσι

Πασχαλινή συνταγή

Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 minutes

Χρόνος μαγειρέματος: 2 hours

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 700γρ-1kg αρνάκι γάλακτος (σπάλα και μπούτι) κομμένο σε κύβους
  • 400γρ κριθαράκι
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 καρότα μέτρια κομμένα σε κυβάκια
  • 1/4 φλ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 φλ κρασί κόκκινο
  • 1 φλ ντομάτες κονσέρβας κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 λίτρο ζωμός κοτόπουλο αραιωμένος
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 100γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

 
1. Αλατίζουμε το αρνί από όλες τις πλευρές. Σοτάρουμε σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά εξωτερικά. Στη συνέχεια το αποσύρουμε. 
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το καρότο, το κρεμμυδάκι, το πράσο και το σέλινο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
4. Μεταφέρουμε το αρνί και όλα τα υπόλοιπα υλικά που ετοιμάσαμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος (ή γάστρα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά, για να μαλακώσει το κρέας.
5. Προσθέτουμε προσεκτικά (για να μην καούμε) το κριθαράκι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σκεπάζουμε το σκεύος.
6. Ψήνουμε για 30 ακόμη λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι όλα τα υγρά. 
7. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και αφήνουμε το γιουβέτσι να κρυώσει για 10 περίπου λεπτά.
8. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. 
 
Διατροφικές πληροφορίες:
 
Ανά 100γρ
 
Θερμίδες: 250kcal
Λιπαρά: 10,5γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 2,7γρ
Υδατάνθρακες: 24,8γρ
Φυτικές ίνες: 1,6γρ
Σάκχαρα: 2,7γρ
Πρωτεϊνες: 14γρ