Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 12 αυγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι της προτίμησης σας στραγγιστό (100γρ)
  • 1 μάτσο σπαράγγια
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία για τα σπαράγγια: καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας το σκληρό άκρο (2-3 cm) από το κοτσάνι τους, και τις ίνες που μπορεί να απομείνουν. Τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε άγρια σπαράγγια δεν χρειάζεται η διαδικασία αφού είναι λεπτά και τρυφερά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το μαϊντανό, δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. 
  3. Σοτάρουμε τα σπαράγγια σε αντικολλητικό τηγάνι σε 2 κ.σ ελαιόλαδο για να μαλακώσουν. 
  4. Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λαδώνουμε  ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψάκι (προτιμότερο μια αποσπώμενη φόρμα).
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στο ταψάκι και προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα ντοματίνια. 6
  6. Πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. 
  7. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε. 

 

Διατροφικές πληροφορίες:

Ανά 100γρ

Θερμίδες: 135kcal

Λιπαρά: 10,2γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 3γρ

Υδατάνθρακες: 2γρ

Φυτικές ίνες: 0,6γρ

Σάκχαρα: 1γρ

Πρωτεϊνες: 9γρ