Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 12 αυγά
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι της προτίμησης σας στραγγιστό (100γρ)
- 1 μάτσο σπαράγγια
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/4 φλ ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κ.σ κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προετοιμασία για τα σπαράγγια: καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας το σκληρό άκρο (2-3 cm) από το κοτσάνι τους, και τις ίνες που μπορεί να απομείνουν. Τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε άγρια σπαράγγια δεν χρειάζεται η διαδικασία αφού είναι λεπτά και τρυφερά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το μαϊντανό, δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σοτάρουμε τα σπαράγγια σε αντικολλητικό τηγάνι σε 2 κ.σ ελαιόλαδο για να μαλακώσουν.
- Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψάκι (προτιμότερο μια αποσπώμενη φόρμα).
- Μεταφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στο ταψάκι και προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα ντοματίνια. 6
- Πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 135kcal
Λιπαρά: 10,2γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 3γρ
Υδατάνθρακες: 2γρ
Φυτικές ίνες: 0,6γρ
Σάκχαρα: 1γρ
Πρωτεϊνες: 9γρ